lunes, 4 de junio de 2012

Bloc d'aula.

Hola a tots i totes, vos informo que teniu disponible en bloc de la meva aula, allà i trobareu tot el que anem fent i m’agradaria compartir-ho amb tots vosaltres.


Adreça del bloc: 
http://primerbsonbasca.blogspot.com.es/

Com podreu observar si entreu al bloc entre les darreres publicacions n'hi una sobre uns diplomes que hem posat en marxa a l’aula per millorar el clima d’aula i l’actitud dels alumnes. He de dir que l’actitud dels alumnes no és dolenta però són molt xerradors. El que he fet desprès de intentar millorar l’actitud a través de reforços positius que encara es segueixen fent (gomets, notes a l’agenda reflectint el seu bon comportament,...), ha estat elaborar dos diplomes d’aula, aquests diplomes serveixen perquè els nins es donin compte que si tenen un bon comportament i una bona actitud aquesta es veu recompensada, ja que no només es veu reflectit allò que fan malament sinó que també hem de saber valorar i recompensar totes aquelles actituds positives que enriqueixen el clima d’aula. He de dir que en les dues setmanes que fa que hem posat en practica aquesta tècnica els alumnes han respost molt bé i el clima d’aula ha millorat molt. Els diplomes s’entreguen els divendres a darrera hora i n’hi ha un que el se’n duen a casa durant tot el cap de setmana i un altre més petit que el duen penjat a l’escola durant tota la setmana. D’aquest manera tots els alumnes del centre escolar veuen que ells han tingut un bon comportament i això els hi agrada als nins i els fa sentir molt orgullosos. Els divendres a darrera hora els alumnes que tenien el diploma fan entrega als nous alumnes del diploma i la resta fa un gran aplaudiment. Tots els dilluns els alumnes atorgants amb el diploma ens conten el que els hi ha dit els seus pares i el divendres abans de fer el relleu del diploma ens fan una reflexió del que els hi ha suposat per ells.

A l’hora d’atorgar els diplomes partim del seu nivell d’aprenentatge i mirem tot sempre tenint el compte el punt de partida de cada alumne durant tot el seu procés d’E – A i el seu caràcter. Una petita millora d’actitud i comportament en un alumne pot ser un gran avanç i així ens assegurem que tots els alumnes puguin optar a n’ aquest premi. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario